Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homefront

Příběh

 

Hra Homefront stejně jako předchozí hra od Kaos Studia Frontlines Fuel of War staví na alternativní budoucnosti (možná nebude alternativní, bohužel).

Příběh hry začíná rokem 2011, kdy KLDR začíná opět mohutně zbrojit. Od OSN obdrží další sankce, které ovšem stále nic neřeší. Rok poté umírá vůdce KLDR Kim Čong-il. Novým vládcem se stává jeho syn Kim Čong-un. Řada expertů se domnívá, že Kim Čong-un bude přístupnější a ochoten jednat. Opak je však pravdou. Jeho tvrdá cesta vede k přebudování KLDR a v roce 2013 rozpoutá válku s Jižní Koreou, kterou rychle obsadí a sjednotí celý Korejský poloostrov.

 

Mezitím ve světě probíhá tvrdá ekonomická recese. Státy jsou ekonomicky drceny a v roce 2015 padá americký dolar ke dnu. Cena za galon benzínu stoupla na 20 dolarů. Spojené státy jsou destabilizovány. Hrozí totální krach. Nikdo se nechce pouštět do vyčerpávající války s KLDR.

Rok 2017 je dalším kolapsem dolaru a Spojené státy ztrácejí stále větší vliv v zahraničí. Jejich armáda se začíná pomalu rozpadat a nikdo nevidí světlo na konci tunelu. Severní Korea opět přeskupuje svoje síly a v roce 2018 obsadí Japonsko, které okamžitě kapituluje a stává se součástí velké aliance vedené Severní Koreou. Japonsko se stává ekonomickým "otrokem" KLDR.

 

V roce 2022 padá ekonomika USA a hrozí občanská válka. Nikdo neví, jak zastavit hospodářský rozpad. Stále silnější aliance GKR (Great Korean Republic) obsazuje v roce 2024 další státy na východě Asie. Nikdo neklade větší odpor. Vítězstí jsou pro GKR snadná a Kim Čong-un je novým uctívaným bohem.

Jen o rok později začíná pomalu Great Korean Republic útočit na Spojené státy samotné. Americká armáda se brání velmi obtížně. Great Korean Republic použije záhadný EMP výboj ve vesmíru a vyřadí tak veškerou americkou komunikaci. Infrastruktura USA zažívá totální kolaps.

 

Great Korean Republic v roce 2025 obsazuje Hawaii a San Francisco. Zahajuje také kybernetické útoky na další státy, které zatím stály stranou. Rok poté je totální konec Americké armády. Není nikdo, kdo by bránil Spojené státy. Tedy skoro nikdo...

Homefront je klasickou fps akcí, která hráči nabídne pohled do boje obyčejného civilisty, který se přidá do odboje patriotů American Civilian Resistance. Postupovat budete spolu s několika dalšími povstalci, přičemž potkáte řadu dalších jednotek. Jedná se tedy o celkem přijatelné zpestření, kdy nebudete bojovat v roli klasického vojáka.


HW Nároky

Minimální konfigurace:
Podporované OS: Windows XP (32/64), Windows Vista (32/64), Windows 7 (32/64)
Processor:
Intel Core 2 Duo 2.4 GHz nebo AMD Athlon X2 2.8 GHz                     
Paměť: 2 GB
Grafika:
s podporou Shader Model 3.0 a 256 MB paměti - NVIDIA GeForce 7900GS nebo ATI Radeon 1900XT                                                                                           
DirectX verze: DirectX 9.0c
Zvuk: AC '97 nebo ekvivalentní DirectX 9.0c kompatibilní zvuková karta
Pevný disk: 10 GB
Internet: Broadband připojení (min. upload 768 Kb/s pro hostující hru)
 

Doporučená konfigurace:
Podporované OS: Windows XP (32/64), Windows Vista (32/64), Windows 7 (32/64)
Processor:
Intel nebo AMD Quad Core 2 GHz+
Paměť: 2 GB
Grafika:
NVIDIA GeForce 260 nebo ATI Radeon 4850
DirectX verze: DirectX 11
Zvuk: AC '97 nebo ekvivalentní DirectX 9.0c kompatibilní zvuková karta
Pevný disk: 10 GB
Internet: Broadband připojení (min. upload 1024 Kb/s pro hostující hru)